Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 5)
-
2648 lượt thi
-
28 câu hỏi
-
15 phút
Danh sách câu hỏi
Câu 1:
17/06/2026Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.
Đáp án: B
Câu 2:
17/06/2026Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.
Đáp án: B
Câu 3:
17/06/2026Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.
Đáp án: B
Câu 4:
17/06/2026Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.
Đáp án: C
Giải thích: Đáp án A, B, D phát âm là /ɒ/, đáp án C phát âm là /əʊ/
Câu 5:
17/06/2026Choose the best words by circling the letter A, B, C or D.
If you want to save money, you should ………the amount of water your family uses.
Đáp án D
repair (v) sửa chữa
adapt (v) thích nghi
increase (v) tăng lên, tăng thêm
reduce (v) giảm
Dịch nghĩa: Nếu bạn muốn tiết kiệm tiền, bạn nên giảm lượng nước gia đình sử dụng.
Câu 8:
17/06/2026Who is going to ………………your children when you’re at work?
Đáp án: C
Look after = take care of (v): Chăm sóc
Câu 9:
17/06/2026We decided not to go out for meal ……………… we were too tired.
Đáp án D
and: và
but: nhưng
so: nên, do đó
because: vì, bởi vì
Dịch nghĩa: Chúng tôi đã quyết định không ra ngoài ăn tối vì chúng tôi quá mệt.
Câu 10:
17/06/2026At Passover, Jewish families eat a special……………called the Seder.
Đáp án: C
Câu 11:
17/06/2026Peter, …………… can compose many pieces of music, sings very well.
Đáp án: D
Câu 12:
17/06/2026“………………..the TV for me ,will you ? I want to watch the weather forecast. “
Đáp án: D
Câu 17:
17/06/2026Give the correct forms of the verbs in brackets
She (go) ________________ to school at 6:30 everyday.
Đáp án: goes
Câu 18:
17/06/2026He (learn) ____________ English since 1992. He is doing his homework in the living room.
Đáp án: has learnt/ has learned
Câu 19:
17/06/2026Five years ago, he (live) ___________________in the country with his parents.
Đáp án: lived
Câu 20:
17/06/2026Next year, my father (repair) ________________the house.
Đáp án: will repair
Câu 21:
17/06/2026Read the paragraph, then answer the questions
One of the festivals in the Buddhist tradition is called Vesak. It takes place in April or May, and it lasts for three days. The festival celebrates the life of Buddha, and it also marks the beginning of the Buddhist year. During the festival, Buddhists decorate their houses and streets with flowers and paper lanterns. They give presents to monks and to poor people, and they send each other cards. In India, they sometimes buy birds in cages and set them free.
Questions:
What is Vesak?
……………………………………………………………………………..………………….
Đáp án: Traditional Buddhist festival celebrates the life of Buddha and also marks the beginning of the Buddhist year
Câu 22:
17/06/2026Read the paragraph, then answer the questions
One of the festivals in the Buddhist tradition is called Vesak. It takes place in April or May, and it lasts for three days. The festival celebrates the life of Buddha, and it also marks the beginning of the Buddhist year. During the festival, Buddhists decorate their houses and streets with flowers and paper lanterns. They give presents to monks and to poor people, and they send each other cards. In India, they sometimes buy birds in cages and set them free.
Questions:
When is Vesak celebrated?
…………………………………………………………………………………………………
Đáp án: It takes place in April or May.
Dịch nghĩa: Khi nào lễ Phật đản được tổ chức?
→ Lễ này rơi vào khoảng tháng Tư hoặc tháng Năm.
Thông tin: It takes place in April or May, and it lasts for three days. (Lễ này diễn ra vào tháng Tư hoặc tháng Năm và kéo dài trong ba ngày.)
Câu 23:
17/06/2026Read the paragraph, then answer the questions
One of the festivals in the Buddhist tradition is called Vesak. It takes place in April or May, and it lasts for three days. The festival celebrates the life of Buddha, and it also marks the beginning of the Buddhist year. During the festival, Buddhists decorate their houses and streets with flowers and paper lanterns. They give presents to monks and to poor people, and they send each other cards. In India, they sometimes buy birds in cages and set them free.
Questions:
How long does Vesak last?
………………………………………………………………………………………………….
Đáp án: It lasts 3 days
Câu 24:
17/06/2026Read the paragraph, then answer the questions
One of the festivals in the Buddhist tradition is called Vesak. It takes place in April or May, and it lasts for three days. The festival celebrates the life of Buddha, and it also marks the beginning of the Buddhist year. During the festival, Buddhists decorate their houses and streets with flowers and paper lanterns. They give presents to monks and to poor people, and they send each other cards. In India, they sometimes buy birds in cages and set them free.
Questions:
Do monks and poor people receive presents during Vesak?
Đáp án: Yes, they do
Câu 25:
17/06/2026Rewrite the sentences, using words in brackets
They decided to go out. It rained heavily. (Although)
…………………………………………………………………………………………………
Đáp án: Although it rained heavily, they decided to go out
Câu 26:
17/06/2026Why don’t we go to school by bike instead of motorbike to save energy? (I suggest)
…………………………………………………………………………..…………………….
Đáp án: I suggest going to school by bike (instead of motorbike) to save energy
Câu 27:
17/06/2026The flowers are rose. I bought them for my mother. (which)
…………………………………………………………………………………………………
Đáp án: The flower which I bought for my mother are rose
Câu 28:
17/06/2026The boy is standing near the tree. He is my brother. (who)
…………………………………………………………………………………………………
Đáp án: The boy who is standing near the tree is my borother
Bài thi liên quan
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 1)
-
40 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 2)
-
35 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 3)
-
23 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 4)
-
39 câu hỏi
-
15 phút
-
Có thể bạn quan tâm
- Đề thi Tiếng anh 9 giữa kì 2 có đáp án (4342 lượt thi)
- Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (2369 lượt thi)
- Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (2887 lượt thi)
- Top 5 Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (3556 lượt thi)
- Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (2647 lượt thi)
- Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (2861 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (5999 lượt thi)
Các bài thi hot trong chương
- Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án (22898 lượt thi)
- Top 20 Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh 2020 cực hay có đáp án (12001 lượt thi)
- Đề thi Tiếng anh mới 9 Giữa kì 1 có đáp án (10987 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (3978 lượt thi)
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh TP.HCM có đáp án (3520 lượt thi)
- Top 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (3176 lượt thi)
- Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (3129 lượt thi)
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội có đáp án (2850 lượt thi)
- Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (2621 lượt thi)
- Top 5 Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (2580 lượt thi)
