Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 1)
-
2647 lượt thi
-
40 câu hỏi
-
15 phút
Danh sách câu hỏi
Câu 1:
17/06/2026Find the word which has different sound in the part underlined
Đáp án: B
Đáp án A. C,D phát âm là /id/, đáp án B phát âm là /d/
Câu 2:
17/06/2026Find the word which has different sound in the part underlined
Đáp án: D
Câu 3:
17/06/2026Find the word with has different stress pattern from the others
Đáp án: C
Đáp án A trọng âm thứ nhất, các đáp án còn lại trọng âm thứ 3
Câu 4:
17/06/2026Find the word with has different stress pattern from the others
Đáp án: C
Câu 5:
17/06/2026Choose the best answer
Does it take…….long time to get to…..city centre?
Đáp án: C
Câu 7:
17/06/2026As soon as the spacecraft………….into space, the screw started to observe the sun
Đáp án: C
Câu 10:
17/06/2026The children…………..attend that English school receive good education
Đáp án: C
Câu 11:
17/06/2026Mike comes from a city…… is located in the southern part of England
Đáp án: B
Câu 12:
17/06/2026If parents don’t cook at home, their children...............most fast
Đáp án: D
Câu 13:
17/06/2026On January 17th, people in Mexico bring their animals ………… church
Đáp án: C
Câu 14:
17/06/2026Mary: “I think we should save energy at home as well as at school”
Peter: “……………………………….”
Đáp án: A
Câu 15:
17/06/2026Ha: “You’ve passed your exam. Congratulations!”
Lan: “…………………………………”
Đáp án: A
Câu 16:
17/06/2026Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.
Roget's Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.
Đáp án: D
Câu 17:
17/06/2026Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.
Đáp án: A
Câu 18:
17/06/2026Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.
I clearly remember talking to him in a chance meeting last summer.
Đáp án: B
Câu 19:
17/06/2026Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.
The new school year starts on September 5th
Đáp án: B
Câu 20:
17/06/2026Find the mistake in each sentence below.
I tried master some essential skills before applying for that job.
Đáp án: B
Câu 21:
17/06/2026Find the mistake in each sentence below.
He said that he remembered to work with her in a handicraft village but she said she was mistaken
Đáp án: B
Remember +Ving: Nhớ đã làm gì
Câu 22:
17/06/2026Find the mistake in each sentence below.
The most people woull agree that travelling broadens the mind as you get to see so many different ways of life.
Đáp án: A
Câu 23:
17/06/2026Choose the correct option A, B, C, or D for each gap in the passage.
It is a custom for all of a Chinese family to be present at home (1)……… the Eve Chinese New Year for the reunion dinner. This custom is meant to symbolize the unity of the family for the (2)… new year. After the reunion dinner, the younger members of the family (3)…….. serve tea to their elders as a show of respect. For the first five days of the Chinese New Year, no one in the family is allowed to (4)………. the floor. The Chinese believe that the act of sweeping will drive away all the good luck (5)……… the New Year could bring.
Question 1:
Đáp án: A
Câu 24:
17/06/2026Choose the correct option A, B, C, or D for each gap in the passage.
It is a custom for all of a Chinese family to be present at home (1)……… the Eve Chinese New Year for the reunion dinner. This custom is meant to symbolize the unity of the family for the (2)… new year. After the reunion dinner, the younger members of the family (3)…….. serve tea to their elders as a show of respect. For the first five days of the Chinese New Year, no one in the family is allowed to (4)………. the floor. The Chinese believe that the act of sweeping will drive away all the good luck (5)……… the New Year could bring.
Question 2:
Đáp án: D
Câu 25:
17/06/2026Choose the correct option A, B, C, or D for each gap in the passage.
It is a custom for all of a Chinese family to be present at home (1)……… the Eve Chinese New Year for the reunion dinner. This custom is meant to symbolize the unity of the family for the (2)… new year. After the reunion dinner, the younger members of the family (3)…….. serve tea to their elders as a show of respect. For the first five days of the Chinese New Year, no one in the family is allowed to (4)………. the floor. The Chinese believe that the act of sweeping will drive away all the good luck (5)……… the New Year could bring.
Question 3:
Đáp án: C
Câu 26:
17/06/2026Choose the correct option A, B, C, or D for each gap in the passage.
It is a custom for all of a Chinese family to be present at home (1)……… the Eve Chinese New Year for the reunion dinner. This custom is meant to symbolize the unity of the family for the (2)… new year. After the reunion dinner, the younger members of the family (3)…….. serve tea to their elders as a show of respect. For the first five days of the Chinese New Year, no one in the family is allowed to (4)………. the floor. The Chinese believe that the act of sweeping will drive away all the good luck (5)……… the New Year could bring.
Question 4:
Đáp án: C
Câu 27:
17/06/2026Choose the correct option A, B, C, or D for each gap in the passage.
It is a custom for all of a Chinese family to be present at home (1)……… the Eve Chinese New Year for the reunion dinner. This custom is meant to symbolize the unity of the family for the (2)… new year. After the reunion dinner, the younger members of the family (3)…….. serve tea to their elders as a show of respect. For the first five days of the Chinese New Year, no one in the family is allowed to (4)………. the floor. The Chinese believe that the act of sweeping will drive away all the good luck (5)……… the New Year could bring.
Question 5:
Đáp án: B
Câu 28:
17/06/2026Read the text and choose the answer A, B, C or D according to the text.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1030. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not attended even as far as Wales, Scotland, or Ireland. However, during the course of the next two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking, and diplomacy. Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems Worldwide is in English. Two-thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English Users in the world, and over half of these are non-native speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world.
What is the main topic of this passage?
Đáp án: C
Câu 29:
17/06/2026Read the text and choose the answer A, B, C or D according to the text.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1030. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not attended even as far as Wales, Scotland, or Ireland. However, during the course of the next two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking, and diplomacy. Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems Worldwide is in English. Two-thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English Users in the world, and over half of these are non-native speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world.
Approximately when did English begin to be used beyond England?
Đáp án: D
Câu 30:
17/06/2026Read the text and choose the answer A, B, C or D according to the text.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1030. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not attended even as far as Wales, Scotland, or Ireland. However, during the course of the next two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking, and diplomacy. Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems Worldwide is in English. Two-thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English Users in the world, and over half of these are non-native speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world.
According to the passage, all of the following contributed to the spread of English around the world EXCEPT
Đáp án: B
Câu 31:
17/06/2026Read the text and choose the answer A, B, C or D according to the text.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1030. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not attended even as far as Wales, Scotland, or Ireland. However, during the course of the next two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking, and diplomacy. Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems Worldwide is in English. Two-thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English Users in the world, and over half of these are non-native speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world.
The word “enclaves” in the passage could best be replaced by which of the following?
Đáp án: A
Câu 32:
17/06/2026Read the text and choose the answer A, B, C or D according to the text.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1030. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not attended even as far as Wales, Scotland, or Ireland. However, during the course of the next two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking, and diplomacy. Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems Worldwide is in English. Two-thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English Users in the world, and over half of these are non-native speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world.
The word “proliferated” in the passage is closest in meaning to which of the following?
Đáp án: D
Câu 33:
17/06/2026Rewrite these sentences so that it has the same meaning as the root ones.
They went home after they had eaten a big roasted chicken. (before)
→………………………………………………………………………………..
Đáp án: Before they went home, they had eaten a big roasted chicken.
Câu 34:
17/06/2026Although he has a very important job, he isn’t particularly well-paid ( In spite of)
→………………………………………………………………………………..
Đáp án: In spite of having a very important job, he isn’t particularly well-paid (In spite of his important job, he isn’t particularly well-paid)
Câu 35:
17/06/2026Listen to the teacher attentively or you won’t understand the lesson (If)
→………………………………………………………………………………..
Đáp án: If you don’t listen to the teacher attentively, you won’t understand the lesson y well-paid)
Câu 36:
17/06/2026John will meet me at the airport tomorrow
→………………………………………………………………………………..
Đáp án: I will be met at the airport by John tomorrow
Câu 37:
17/06/2026Combine these pairs of sentences.
He is performing well at school. He does not know what he will choose as his future career (despite)
→ ………………………………………………………………………………………
Đáp án: Despite his good performance, he does not know what he will choose as his future career.
Câu 38:
17/06/2026I used credit card to buy a computer game. The game is called “Mars Mystique Mission” (which)
→ ………………………………………………………………………………………
Đáp án: I used credit card to buy a computer game which is called “Mars Mystique Mission”.
Câu 39:
17/06/2026I don’t have a car. I have to work by bus (If)
→ ……………………………………………………………………………………….
Đáp án: If I had a car, I wouldn’t have to work by bus.
Câu 40:
17/06/2026She came home late yesterday evening. Her parents were worried (adj + that clause)
→ ………………………………………………………………………………………..
Đáp án: Her parents were worried that she came home late yesterday evening.
Bài thi liên quan
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 2)
-
35 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 3)
-
23 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 4)
-
39 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (Đề 5)
-
28 câu hỏi
-
15 phút
-
Có thể bạn quan tâm
- Đề thi Tiếng anh 9 giữa kì 2 có đáp án (4342 lượt thi)
- Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (2366 lượt thi)
- Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (2885 lượt thi)
- Top 5 Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (3555 lượt thi)
- Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (2646 lượt thi)
- Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (2859 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (5996 lượt thi)
Các bài thi hot trong chương
- Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án (22894 lượt thi)
- Top 20 Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh 2020 cực hay có đáp án (11984 lượt thi)
- Đề thi Tiếng anh mới 9 Giữa kì 1 có đáp án (10977 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (3978 lượt thi)
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh TP.HCM có đáp án (3519 lượt thi)
- Top 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (3174 lượt thi)
- Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (3123 lượt thi)
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội có đáp án (2849 lượt thi)
- Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (2621 lượt thi)
- Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Đà Nẵng có đáp án (2579 lượt thi)
