Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 10 Thí điểm Học kì 1 có đáp án
Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 10 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (Đề 3)
-
2587 lượt thi
-
15 câu hỏi
-
15 phút
Danh sách câu hỏi
Câu 1:
17/06/2026Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.
“How fashionable a pair of trainers you have!” - “_____.
Đáp án B
Xét về nghĩa và bối cảnh trong câu, ta thấy các đáp án:
A. Do you want to know where I bought them?: Bạn có muốn biết tôi mua chúng ở đâu không?
B. Thanks for your compliment: Cảm ơn lời khen của bạn
C. I know it’s fashionable: Tôi biết nó thời trang
D. Yes, of course: Vâng, tất nhiên rồi
Dịch nghĩa: “Bạn có một đôi giày thể thao thời trang làm sao!” - “Cảm ơn lời khen của bạn.”
Câu 2:
17/06/2026“What can I do for you?” - “_____”
Đáp án C
Dịch nghĩa: ‘Tôi có thể làm gì cho bạn?’ – ‘_____’
A. Không cần giúp đỡ.
B. Cảm ơn.
C. Cảm ơn, tôi chỉ đang xem thôi.
D. Xin lỗi vì đã không mua sắm gì.
Câu 3:
17/06/2026“How was the game show last night?” - “____”
Đáp án D
Xét về nghĩa và bối cảnh trong câu, ta thấy các đáp án:
A. It showed at 8 o'clock.: Nó chiếu lúc 8 giờ.
B. Just talking about it.: Chỉ nói về nó.
C. I think it wasn't a good game.: Tôi nghĩ đó không phải là một trò chơi hay.
D. Great. I gained more knowledge about biology.: Tuyệt. Tôi đã có thêm kiến thức về sinh học.
Dịch nghĩa: “Game show tối qua thế nào?” - “Tuyệt. Tôi đã có thêm kiến thức về sinh học.”
Câu 4:
17/06/2026“What did the meeting discuss? I didn’t attend it because of traffic jam.” - “ ____”
Đáp án A
Dịch nghĩa: ‘Cuộc họp thảo luận về vấn đề gì vậy? Tôi không tham dự được vì kẹt xe.’ – ‘______’
A. Tôi cũng không.
B. Thật tuyệt vời.
C. Bạn đã bỏ lỡ cuộc họp.
D. Xin lỗi, tôi không thể.
Câu 5:
17/06/2026“I've called many times but the plumber hasn’t come yet.” - “ ____”
Đáp án: B
Dịch: “Tôi đã gọi nhiều lần nhưng thợ sửa ống nước vẫn chưa đến.” – “Chúng tôi xin lỗi vì vấn đề này. Chúng tôi sẽ sớm sửa chữa nó”
Câu 6:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Lorna: I might retire early. I don’t know. I'm 55 and my husband retired last year. He spends most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks. I'm definitely going to learn a new language. I hale going abroad and speaking English.
Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we're really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire my children and grandchildren will all be able to stay.
Sue: Well, Roger and I don't agree about retiring. I love work and I don't want to retire! I know I won’t have anything to do.
Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I'd love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.
Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can't stand the thought.
The reason Lorna looks forward to her retirement is because ____.
Đáp án: A
Giải thích: Dựa vào câu: I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks (đoạn 1)
Dịch: Tôi thực sự muốn ở đó với anh ấy mặc dù tôi không thích các nhiệm vụ
Câu 7:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Lorna: I might retire early. I don’t know. I'm 55 and my husband retired last year. He spends most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks. I'm definitely going to learn a new language. I hale going abroad and speaking English.
Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we're really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire my children and grandchildren will all be able to stay.
Sue: Well, Roger and I don't agree about retiring. I love work and I don't want to retire! I know I won’t have anything to do.
Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I'd love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.
Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can't stand the thought.
Which of the following is NOT true about Cass?
Đáp án: C
Giải thích: Dựa vào câu: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! (đoạn 2)
Dịch: Tôi mới 26 tuổi, vì vậy tôi sẽ không nghỉ hưu sớm!
Câu 8:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Lorna: I might retire early. I don’t know. I'm 55 and my husband retired last year. He spends most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks. I'm definitely going to learn a new language. I hale going abroad and speaking English.
Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we're really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire my children and grandchildren will all be able to stay.
Sue: Well, Roger and I don't agree about retiring. I love work and I don't want to retire! I know I won’t have anything to do.
Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I'd love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.
Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can't stand the thought.
Who does NOT want to retire shortly?
Đáp án: B
Giải thích: Dựa vào câu: Well, Roger and I don't agree about retiring. I love work and I don't want to retire! (đoạn 3)
Dịch: Vâng, Roger và tôi không đồng ý về việc nghỉ hưu. Tôi yêu công việc và tôi không muốn nghỉ hưu!
Câu 9:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Lorna: I might retire early. I don’t know. I'm 55 and my husband retired last year. He spends most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks. I'm definitely going to learn a new language. I hale going abroad and speaking English.
Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we're really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire my children and grandchildren will all be able to stay.
Sue: Well, Roger and I don't agree about retiring. I love work and I don't want to retire! I know I won’t have anything to do.
Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I'd love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.
Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can't stand the thought.
Roger ____.
Đáp án C
Theo thông tin bài văn cung cấp, ta thấy: “I'd love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.”
Dịch nghĩa: “Lorna: Tôi có thể nghỉ hưu sớm. Tôi không biết. Tôi 55 tuổi và chồng tôi đã nghỉ hưu năm ngoái. Anh ấy dành phần lớn thời gian của mình trong vườn. Tôi thực sự muốn ở đó với anh ấy mặc dù tôi không mấy hứng thú với công việc này. Tôi chắc chắn sẽ học một ngôn ngữ mới. Tôi muốn đi nước ngoài và nói tiếng Anh.
Cass: Tôi mới 26 tuổi nên tôi sẽ không giải nghệ sớm đâu! Thực ra tôi muốn có nhiều cơ hội hơn để kiếm sống. Jamie và tôi sẽ có con vào năm tới và chúng tôi thực sự vui mừng vì điều đó. Chúng tôi muốn có một gia đình lớn và sống trong một ngôi nhà lớn. Sau đó, khi tôi nghỉ hưu, con cháu tôi đều có thể ở lại.
Sue: Ồ, Roger và tôi không đồng ý về việc nghỉ hưu. Tôi yêu công việc và tôi không muốn nghỉ hưu! Tôi biết tôi sẽ không có việc gì để làm.
Roger: Gần đây tôi đã hỏi sếp ở nơi làm việc và có thể tôi sẽ nghỉ hưu vào năm tới. Tôi có thể mua một căn nhà ở Pháp và dành thời gian mà gia đình tôi xứng đáng được có từ rất lâu trước đó. Tôi rất muốn có chuyến thăm Paris được chờ đợi từ lâu đầu tiên cùng vợ tôi vào một ngày nào đó.
Linda: Tôi muốn nghỉ hưu càng sớm càng tốt. Tôi có ba đứa con trai và bây giờ tôi thậm chí không có thời gian để chơi với chúng. Họ sẽ sớm trưởng thành và không muốn dành thời gian quý giá cho tôi. Tôi không thể chịu đựng được suy nghĩ đó.
Roger ____.
A. đã dành đủ thời gian cho gia đình rồi
B. sẽ xin ông chủ nghỉ hưu vào năm tới
C. chưa bao giờ đến Paris trước đây
D. không muốn đến Paris”
Câu 10:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Lorna: I might retire early. I don’t know. I'm 55 and my husband retired last year. He spends most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks. I'm definitely going to learn a new language. I hale going abroad and speaking English.
Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we're really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire my children and grandchildren will all be able to stay.
Sue: Well, Roger and I don't agree about retiring. I love work and I don't want to retire! I know I won’t have anything to do.
Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I'd love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.
Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can't stand the thought.
The word “mature” in the passage is closest in meaning to ____.
Đáp án: B
Giải thích: mature = grown-up (trưởng thành)
Câu 11:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
The food price will change at the end of this month.
Đáp án: A
Dịch: Giá thực phẩm sẽ thay đổi vào cuối tháng này.
- Giá đồ ăn sẽ giữ nguyên cho đến hết tháng này
- Giá lương thực của tháng này sẽ bằng giá của tháng sau
- Từ nay đến tháng sau sẽ không có giá thực phẩm như nhau
- Sẽ có hai giá thực phẩm khác nhau vào tháng tới
Câu 12:
17/06/2026All the other schools in the city are more expensive than my school.
Đáp án: C
Giải thích
- Cấu trúc so sánh kém nhất
Câu gốc: Tất cả những trường khác trong thành phố đều đắt hơn trường tôi.
Dịch đáp án: Trường tôi là rẻ nhất trong thành phổ
Các đáp án khác
A. Trường tôi là một trong số những trường đắt nhất trong thành phố.
B. Có nhiều trường đắt đỏ hơn trường tôi trong thành phố.
D. Có nhiều trường rẻ hơn trường tôi trong thành phố.
Câu 13:
17/06/2026Does anyone know what this sculpture is worth today?
Đáp án D
Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:
A. Có ai biết liệu tác phẩm điêu khắc này có xứng đáng để sở hữu không?
B. Có ai biết liệu ai đó có nên sở hữu tác phẩm điêu khắc này ngày nay không?
C. Có ai biết liệu tác phẩm điêu khắc này ngày nay có giá trị hay không?
D. Có ai biết tác phẩm điêu khắc này ngày nay có giá bao nhiêu không?
Dịch nghĩa: “Có ai biết tác phẩm điêu khắc này có giá trị bao nhiêu ngày nay không?”
Câu 14:
17/06/2026“Stop treating me that way!” she cried out.
Đáp án: B
Dịch:
Câu ban đầu: "Đừng đối xử với tôi theo cách đó!" cô ấy kêu lên.
A. Cô ấy cảnh báo tôi đừng đối xử với cô ấy theo cách đó
B. Cô ấy thúc giục tôi không đối xử với cô ấy theo cách đó
C. Cô ấy cầu xin tôi đừng đối xử với cô ấy theo cách đó
D. Cô ấy khuyên tôi không nên đối xử với cô ấy theo cách đó
Câu 15:
17/06/2026She can do it because she knows the system inside out.
Đáp án: C
Dịch:
Câu ban đầu: Cô ấy có thể làm điều đó bởi vì cô ấy biết hệ thống từ trong ra ngoài.
A. Cô ấy có thể làm được vì cô ấy đến từ bên trong hệ thống
B. Cô ấy có thể làm điều đó vì hệ thống đôi khi vào và đôi khi ra
C. Cô ấy có thể làm điều đó vì cô ấy hiểu rất kỹ hệ thống
D. Hệ thống bí mật cho phép cô ấy làm vì cô ấy biết điều đó
Bài thi liên quan
-
Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 10 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (Đề 1)
-
15 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 10 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (Đề 2)
-
15 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 10 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (Đề 4)
-
15 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 10 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (Đề 5)
-
15 câu hỏi
-
15 phút
-
Có thể bạn quan tâm
- Đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng anh 10 có đáp án (1621 lượt thi)
- Đề kiểm tra học kì 1 Tiếng Anh 10 có đáp án (1920 lượt thi)
- Đề thi giữa kì 1 Tiếng anh 10 có đáp án (10320 lượt thi)
- Bộ 13 Đề thi học kì 1 Tiếng anh 10 có đáp án (11963 lượt thi)
