Top 5 Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án
Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án (Đề 4)
-
5322 lượt thi
-
30 câu hỏi
-
45 phút
Danh sách câu hỏi
Câu 1:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Đáp án: D
Đáp án D trọng âm số 3, các đáp án còn lại trọng âm số 1
Câu 2:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Đáp án D
ensuring /ɪnˈʃʊə.rɪŋ/ (v) đảm bảo
protecting /prəˈtek.tɪŋ/ (v) bảo vệ
providing /prəˈvaɪ.dɪŋ/ (v) cung cấp
widening /ˈwaɪ.dən.ɪŋ/ (v) mở rộng
Từ ‘widening’ có trọng âm rơi vào âm tiết thứ nhất, các từ còn lại trọng âm rơi vào âm tiết thứ hai → Chọn D.
Câu 3:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Đáp án: D
Đáp án D trọng âm số 1, các đáp án còn lại trọng âm số 2
Câu 4:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Đáp án: C
Đáp án C trọng âm số 1, các đáp án còn lại trọng âm số 2.
Câu 5:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Đáp án: A
Đáp án A trọng âm số 3, các đáp án còn lại trọng âm số 2
Câu 6:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
I got the teaching job in the Happy Child Charity Centre just by chance.
Đáp án A
Ta có: “by chance: tình cờ”
Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:
A. accidentally (adv): vô tình
B. purposefully (adv): cố ý
C. easily (adv): dễ dàng
D. immediately (v): ngay lập tức
Dịch nghĩa: “Tôi có được công việc giảng dạy tại Trung tâm từ thiện Happy Child chỉ là tình cờ.”
Câu 7:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Every month, the volunteer group go to remote and mountainous areas to help those in need.
Đáp án B
Ta có: “remote: xa xôi, từ xa”
Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:
A. empty: trống rỗng
B. faraway: xa xôi
C. crowded: đông đúc
D. poor: nghèo nàn
Dịch nghĩa: “Hàng tháng, nhóm tình nguyện đến các vùng xa xôi và miền núi để giúp đỡ những người có nhu cầu.”
Câu 8:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Mother Teresa devoted herself to caring for the sick and the poor.
Đáp án D
spend (v) tiêu tốn
contribute (v) đóng góp
give up (v) bỏ cuộc, từ bỏ
dedicate (v) cống hiến = devote (v)
Dịch nghĩa: Mẹ Teresa đã cống hiến cuộc đời mình để chăm sóc người bệnh và người nghèo.
Câu 9:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Our top priority is to clean and protect the environment in our neighbourhood.
Đáp án C
hobby (n) sở thích cá nhân
job (n) công việc
preference (n) sự ưu tiên, điều gì đó được thích hơn hoặc đặt lên hàng đầu = priority (n)
idea (n) ý tưởng
Dịch nghĩa: Ưu tiên hàng đầu của chúng tôi là làm sạch và bảo vệ môi trường trong khu vực của chúng tôi.
Câu 10:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Young people are now getting more and more concerned about environmental problems.
Đáp án A
worried (adj) lo lắng = concerned (adj) lo lắng, lo âu; quan tâm
nervous (adj) hay hoảng sợ; hay lo lắng, hay bồn chồn
hopeless (adj) hết hi vọng, tuyệt vọng
uneasy (adj) không yên, không thoải mái, bực bội
Dịch nghĩa: Giới trẻ ngày nay ngày càng quan tâm đến các vấn đề môi trường.
Câu 11:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Many people who do volunteer work think they are more fortunate than others.
Đáp án C
lucky (adj) may mắn
blessed (adj) hạnh phúc, sung sướng; may mắn
unlucky (adj) không may mắn, bất hạnh >< fortunate (adj) may mắn, có phúc, tốt số
uncomfortable (adj) không thoải mái
Dịch nghĩa: Rất nhiều người làm công việc tình nguyện nghĩ rằng họ may mắn hơn những người khác.
Câu 12:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Public service announcement is a special advertisement for the community, normally about health or safety matters.
Đáp án B
open (adj) mở rộng, không hạn chế
private (adj) riêng tư, cá nhân >< public (adj) công cộng, công khai
secret (adj) bí mật, thầm kín
popular (adj) phổ biến, nổi tiếng
Dịch nghĩa: Thông báo dịch vụ công cộng là một quảng cáo đặc biệt dành cho cộng đồng, thường liên quan đến các vấn đề về sức khỏe hoặc an toàn.
Câu 13:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Economically disadvantaged students often drop out of school, choosing a low- paying job to earn money.
Đáp án B
Ta có: “drop out of: nghỉ, bỏ”
Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:
A. leave (v): nghỉ
B. attend (v): tham dự
C. accept (v): chấp nhận
D. reject (v): từ chối
Dịch nghĩa: “Học sinh có hoàn cảnh kinh tế khó khăn thường bỏ học, chọn công việc lương thấp để kiếm tiền.”
Câu 14:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
We are looking for camp helpers who are hard-working, energetic, and able to organise activities for young children.
Đáp án C
active (adj) năng động, tích cực
dynamic (adj) năng động, năng nổ, sôi nổi
passive (adj) thụ động >< energetic (adj) đầy năng lượng, đầy nghị lực
reluctant (adj) miễn cưỡng
Dịch nghĩa: Chúng tôi đang tìm kiếm những người trợ giúp trại hè chăm chỉ, năng động và có khả năng tổ chức các hoạt động cho trẻ nhỏ.
Câu 15:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Volunteering also means getting to meet people with a similar passion.
Đáp án D
Ta có: ‘similar: giống nhau”
Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:
A. alike: giống nhau
B. identical: giống hệt nhau
C. common: chung
D. distinct: riêng biệt
Dịch nghĩa: “Làm tình nguyện cũng có nghĩa là được gặp gỡ những người có cùng đam mê.”
Câu 16:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Orbis is an organisation which helps blind people of everywhere. It has built an eye hospital inside an aeroplane and flown it all over the world with an international medica team. Samantha Graham, a fourteen-year-old schoolgirl from England, went with the plane to Mongolia. Samantha tells the story of the Eukhtuul, a young Mongolian girl.
‘Last year, when Eukhtuul was walking home from school, she was attacked by boys with sticks and her eyes were badly damaged. Dr. Duffey, an Orbis doctor, said that without an operation she would never see again. I thought about all the things I do that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends, and I realised how lucky I am.’
‘The Orbis team agreed to operate on Eukhtuul and I was allowed to watch, together with some Mongolian medical students. I prayed the operation would be successful. The next day I waited nervously with Eukhtuul while Dr. Duffey removed her bandages. “In six months your sight will be back to normal,” he said. Eukhtuul smiled, her mother cried, and I had to wipe away some tears, too!’
Now Eukhtuul wants to study hard to become a doctor. Her whole future has changed thanks to a simple operation. We should all think more about how much our sight means to us.’
What information can be learned from this passage?
Đáp án B
Dịch nghĩa: Thông tin gì có thể được rút ra từ đoạn văn này?
A. cách tốt nhất để học y khoa
B. công việc quốc tế của một số bác sĩ mắt
C. những khó khăn của du khách khiếm thị
D. cuộc sống của học sinh ở Mông Cổ
Thông tin: Orbis is an organisation which helps blind people of everywhere. It has built an eye hospital inside an aeroplane and flown it all over the world with an international medica team. (Orbis là một tổ chức giúp đỡ những người mù trên toàn thế giới. Họ đã xây dựng một bệnh viện mắt bên trong một chiếc máy bay và bay nó khắp thế giới với một đội ngũ y tế quốc tế.)
Câu 17:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Orbis is an organisation which helps blind people of everywhere. It has built an eye hospital inside an aeroplane and flown it all over the world with an international medica team. Samantha Graham, a fourteen-year-old schoolgirl from England, went with the plane to Mongolia. Samantha tells the story of the Eukhtuul, a young Mongolian girl.
‘Last year, when Eukhtuul was walking home from school, she was attacked by boys with sticks and her eyes were badly damaged. Dr. Duffey, an Orbis doctor, said that without an operation she would never see again. I thought about all the things I do that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends, and I realised how lucky I am.’
‘The Orbis team agreed to operate on Eukhtuul and I was allowed to watch, together with some Mongolian medical students. I prayed the operation would be successful. The next day I waited nervously with Eukhtuul while Dr. Duffey removed her bandages. “In six months your sight will be back to normal,” he said. Eukhtuul smiled, her mother cried, and I had to wipe away some tears, too!’
Now Eukhtuul wants to study hard to become a doctor. Her whole future has changed thanks to a simple operation. We should all think more about how much our sight means to us.’
The word "she" in the passage refers to ____.
Đáp án C
Dịch nghĩa: Từ ‘she’ trong đoạn văn đề cập đến _____.
A. người viết
B. nhân viên y tá
C. Eukhtuul
D. sinh viên y
Thông tin: ‘Last year, when Eukhtuul was walking home from school, she was attacked by boys with sticks and her eyes were badly damaged. Dr. Duffey, an Orbis doctor, said that without an operation she would never see again. I thought about all the things I do that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends, and I realised how lucky I am.’
(‘Năm ngoái, khi Eukhtuul đang đi bộ về nhà từ trường, cô bị một nhóm con trai tấn công bằng gậy và mắt cô ấy bị tổn thương nặng. Tiến sĩ Duffey, một bác sĩ của Orbis, nói rằng nếu không phẫu thuật, cô sẽ không bao giờ nhìn lại được. Tôi nghĩ về tất cả những điều mà tôi làm được mà cô ấy không thể, như đọc sách giáo khoa, xem ti vi, gặp gỡ bạn bè, và tôi nhận ra mình đã may mắn nhường nào’) → Chọn C vì ‘she’ ở đây không thể làm được những điều mà ‘I’ làm, tức Eukhtuul – người bị tấn công.
Câu 18:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Orbis is an organisation which helps blind people of everywhere. It has built an eye hospital inside an aeroplane and flown it all over the world with an international medica team. Samantha Graham, a fourteen-year-old schoolgirl from England, went with the plane to Mongolia. Samantha tells the story of the Eukhtuul, a young Mongolian girl.
‘Last year, when Eukhtuul was walking home from school, she was attacked by boys with sticks and her eyes were badly damaged. Dr. Duffey, an Orbis doctor, said that without an operation she would never see again. I thought about all the things I do that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends, and I realised how lucky I am.’
‘The Orbis team agreed to operate on Eukhtuul and I was allowed to watch, together with some Mongolian medical students. I prayed the operation would be successful. The next day I waited nervously with Eukhtuul while Dr. Duffey removed her bandages. “In six months your sight will be back to normal,” he said. Eukhtuul smiled, her mother cried, and I had to wipe away some tears, too!’
Now Eukhtuul wants to study hard to become a doctor. Her whole future has changed thanks to a simple operation. We should all think more about how much our sight means to us.’
After meeting Eukhtuul, Samantha felt ____.
Đáp án: B
Giải thích: Dựa vào câu: I thought about all the things I do that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends, and I realised how lucky I am. (đoạn 2)
Dịch: Tôi đã nghĩ về tất cả những điều tôi làm mà cô ấy không làm được, những thứ như đọc sách học, xem tivi, gặp gỡ bạn bè và tôi nhận ra mình thật may mắn
Câu 19:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Orbis is an organisation which helps blind people of everywhere. It has built an eye hospital inside an aeroplane and flown it all over the world with an international medica team. Samantha Graham, a fourteen-year-old schoolgirl from England, went with the plane to Mongolia. Samantha tells the story of the Eukhtuul, a young Mongolian girl.
‘Last year, when Eukhtuul was walking home from school, she was attacked by boys with sticks and her eyes were badly damaged. Dr. Duffey, an Orbis doctor, said that without an operation she would never see again. I thought about all the things I do that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends, and I realised how lucky I am.’
‘The Orbis team agreed to operate on Eukhtuul and I was allowed to watch, together with some Mongolian medical students. I prayed the operation would be successful. The next day I waited nervously with Eukhtuul while Dr. Duffey removed her bandages. “In six months your sight will be back to normal,” he said. Eukhtuul smiled, her mother cried, and I had to wipe away some tears, too!’
Now Eukhtuul wants to study hard to become a doctor. Her whole future has changed thanks to a simple operation. We should all think more about how much our sight means to us.’
What is the result of Eukhtuul's operation?
Đáp án: A
Giải thích: Dựa vào câu: “In six months your sight will be back to normal,” he said (đoạn 3)
Dịch: “Trong sáu tháng, thị lực của bạn sẽ trở lại bình thường,” anh nói
Câu 20:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Orbis is an organisation which helps blind people of everywhere. It has built an eye hospital inside an aeroplane and flown it all over the world with an international medica team. Samantha Graham, a fourteen-year-old schoolgirl from England, went with the plane to Mongolia. Samantha tells the story of the Eukhtuul, a young Mongolian girl.
‘Last year, when Eukhtuul was walking home from school, she was attacked by boys with sticks and her eyes were badly damaged. Dr. Duffey, an Orbis doctor, said that without an operation she would never see again. I thought about all the things I do that she couldn’t, things like reading schoolbooks, watching television, seeing friends, and I realised how lucky I am.’
‘The Orbis team agreed to operate on Eukhtuul and I was allowed to watch, together with some Mongolian medical students. I prayed the operation would be successful. The next day I waited nervously with Eukhtuul while Dr. Duffey removed her bandages. “In six months your sight will be back to normal,” he said. Eukhtuul smiled, her mother cried, and I had to wipe away some tears, too!’
Now Eukhtuul wants to study hard to become a doctor. Her whole future has changed thanks to a simple operation. We should all think more about how much our sight means to us.’
What is the writer's main purpose in writing this passage?
Đáp án: C
Giải thích: Mục đích của bài đọc là báo cáo một ca chữa trị cho bệnh nhân
Câu 21:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS
I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 kilometres from the capital N'Djamena. Coming from a (119) ____ country, I got quite a shock, as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I got used to (120) ____ there. The people were always very friendly and helpful, and I soon began to appreciate how beautiful the countiyside was.
One of my jobs was to supply the village (121) ____ water. The well was a long walk away, and the women used to spend a long time every day (122) ____ heavy pots backwards and forwards. So I contacted the organisation and arranged to have some pipes delivered. (123) ____ these pipes were not really perfect, they still made a great difference to the villagers.
All in all, I think my time with OV was a good experience. Although it was not paid, it was well worth doing and I would recommend it to anyone (124) ____ was considering working for a charity.
Question 119:
Đáp án: A
Dịch: Đến từ một quốc gia giàu có, tôi đã gặp cú sốc lớn vì hoàn cảnh ở đây khó khăn hơn tôi nghĩ rất nhiều
Câu 22:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS
I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 kilometres from the capital N'Djamena. Coming from a (119) ____ country, I got quite a shock, as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I got used to (120) ____ there. The people were always very friendly and helpful, and I soon began to appreciate how beautiful the countiyside was.
One of my jobs was to supply the village (121) ____ water. The well was a long walk away, and the women used to spend a long time every day (122) ____ heavy pots backwards and forwards. So I contacted the organisation and arranged to have some pipes delivered. (123) ____ these pipes were not really perfect, they still made a great difference to the villagers.
All in all, I think my time with OV was a good experience. Although it was not paid, it was well worth doing and I would recommend it to anyone (124) ____ was considering working for a charity.
Question 120:
Đáp án: B
Dịch: Nhưng sau vài ngày, tôi đã sớm làm quen với việc sống ở đó
Câu 23:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS
I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 kilometres from the capital N'Djamena. Coming from a (119) ____ country, I got quite a shock, as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I got used to (120) ____ there. The people were always very friendly and helpful, and I soon began to appreciate how beautiful the countiyside was.
One of my jobs was to supply the village (121) ____ water. The well was a long walk away, and the women used to spend a long time every day (122) ____ heavy pots backwards and forwards. So I contacted the organisation and arranged to have some pipes delivered. (123) ____ these pipes were not really perfect, they still made a great difference to the villagers.
All in all, I think my time with OV was a good experience. Although it was not paid, it was well worth doing and I would recommend it to anyone (124) ____ was considering working for a charity.
Question 121:
Đáp án: C
Giải thích: Supply sb with (cung cấp cho ai cái gì)
Dịch: Một trong những công việc của tôi là cung cấp nước cho ngôi làng
Câu 24:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS
I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 kilometres from the capital N'Djamena. Coming from a (119) ____ country, I got quite a shock, as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I got used to (120) ____ there. The people were always very friendly and helpful, and I soon began to appreciate how beautiful the countiyside was.
One of my jobs was to supply the village (121) ____ water. The well was a long walk away, and the women used to spend a long time every day (122) ____ heavy pots backwards and forwards. So I contacted the organisation and arranged to have some pipes delivered. (123) ____ these pipes were not really perfect, they still made a great difference to the villagers.
All in all, I think my time with OV was a good experience. Although it was not paid, it was well worth doing and I would recommend it to anyone (124) ____ was considering working for a charity.
Question 122:
Đáp án: A
Dịch: Cái giếng cách xa một đoạn đường dài, những người phụ nữ thường hàng ngày phải gánh những chiếc chậu nặng đi đi lại lại.
Câu 25:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS
I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 kilometres from the capital N'Djamena. Coming from a (119) ____ country, I got quite a shock, as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I got used to (120) ____ there. The people were always very friendly and helpful, and I soon began to appreciate how beautiful the countiyside was.
One of my jobs was to supply the village (121) ____ water. The well was a long walk away, and the women used to spend a long time every day (122) ____ heavy pots backwards and forwards. So I contacted the organisation and arranged to have some pipes delivered. (123) ____ these pipes were not really perfect, they still made a great difference to the villagers.
All in all, I think my time with OV was a good experience. Although it was not paid, it was well worth doing and I would recommend it to anyone (124) ____ was considering working for a charity.
Question 123:
Đáp án: D
Dịch: Mặc dù những đường ống này không thực sự hoàn hảo nhưng chúng vẫn tạo nên sự khác biệt lớn đối với dân làng.
Câu 26:
17/06/2026Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS
I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 kilometres from the capital N'Djamena. Coming from a (119) ____ country, I got quite a shock, as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I got used to (120) ____ there. The people were always very friendly and helpful, and I soon began to appreciate how beautiful the countiyside was.
One of my jobs was to supply the village (121) ____ water. The well was a long walk away, and the women used to spend a long time every day (122) ____ heavy pots backwards and forwards. So I contacted the organisation and arranged to have some pipes delivered. (123) ____ these pipes were not really perfect, they still made a great difference to the villagers.
All in all, I think my time with OV was a good experience. Although it was not paid, it was well worth doing and I would recommend it to anyone (124) ____ was considering working for a charity.
Question 124:
Đáp án: D
Dịch: Mặc dù nó không được trả nhưng nó rất đáng làm và tôi sẽ giới thiệu nó cho bất kỳ ai đang cân nhắc làm việc cho một tổ chức từ thiện.
Câu 27:
17/06/2026Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Volunteerism is on the rise in the United States, especially among retired persons.
Đáp án A
Dịch nghĩa: Tình nguyện đang gia tăng ở Hoa Kỳ, đặc biệt là trong số những người đã nghỉ hưu.
A. Càng ngày càng nhiều người Mỹ, đặc biệt là người đã nghỉ hưu, tham gia công việc tình nguyện. → Chọn A vì câu diễn đạt chính xác nghĩa câu gốc.
B. Số lượng tình nguyện viên ở Hoa Kỳ đang tăng nhanh hơn. → Loại B vì không nhấn mạnh đến đối tượng cụ thể là những người đã nghỉ hưu.
C. Nhiều người đã nghỉ hưu ở Hoa Kỳ bắt đầu làm công việc từ thiện. → Loại C vì không nhấn mạnh đến sự gia tăng tình nguyện nói chung trong xã hội.
D. Nhiều người Mỹ, đặc biệt là người đã nghỉ hưu, từ chối làm tình nguyện. → Loại D vì trái ngược với nghĩa câu gốc.
Câu 28:
17/06/2026It is meaningful to save some pocket money for charity work.
Đáp án: B
Dịch: Tiết kiệm một ít tiền tiêu vặt để làm từ thiện thật ý nghĩa.
Câu 29:
17/06/2026Our children are interested in giving away their old books to needy people.
Đáp án: A
Dịch: Trẻ em của chúng tôi cảm thấy thú vị khi tặng những cuốn sách cũ của chúng cho những người nghèo khó.
Câu 30:
17/06/2026Mary is disappointed with the volunteer work in this charity organisation.
Đáp án: B
Dịch: Mary thất vọng với công việc tình nguyện trong tổ chức từ thiện này.
Bài thi liên quan
-
Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án (Đề 1)
-
35 câu hỏi
-
45 phút
-
-
Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án (Đề 2)
-
35 câu hỏi
-
45 phút
-
-
Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án (Đề 3)
-
35 câu hỏi
-
45 phút
-
-
Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án (Đề 5)
-
35 câu hỏi
-
45 phút
-
Có thể bạn quan tâm
- Đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng anh 10 có đáp án (1621 lượt thi)
- Đề kiểm tra học kì 1 Tiếng Anh 10 có đáp án (1920 lượt thi)
- Đề thi giữa kì 1 Tiếng anh 10 có đáp án (10322 lượt thi)
- Bộ 13 Đề thi học kì 1 Tiếng anh 10 có đáp án (11963 lượt thi)
