Trang chủ Lớp 10 Tiếng Anh (mới) Top 5 Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án

Top 5 Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án

Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 10 Thí điểm có đáp án (Đề 2)

  • 5321 lượt thi

  • 35 câu hỏi

  • 45 phút

Danh sách câu hỏi

Câu 1:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Xem đáp án

Đáp án: A

Đáp án A phát âm là /s/ các đáp án còn lại phát âm là /z/


Câu 2:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Xem đáp án

Đáp án: C

Đáp án C phát âm là /z/ các đáp án còn lại phát âm là /s/


Câu 3:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Xem đáp án

Đáp án: D

Đáp án D phát âm là /s/ các đáp án còn lại phát âm là /z/


Câu 4:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Xem đáp án

Đáp án: A

Đáp án A phát âm là /s/ các đáp án còn lại phát âm là /z/


Câu 6:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Becoming a super star performing on stage was my burning desire when I was a teenager.

Xem đáp án

Đáp án B

Ta có: “super star (n): siêu sao”

Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:

A. well-known painter: họa sĩ nổi tiếng

B. famous singer: ca sĩ nổi tiếng

C. good writer: nhà văn giỏi

D. famous composer: nhà soạn nhạc nổi tiếng

Dịch nghĩa: “Trở thành một siêu sao biểu diễn trên sân khấu là mong muốn cháy bỏng của tôi khi còn là một thiếu niên.”


Câu 7:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

We were surprised to know that over 150000 fans packed into the stadium to support Vietnamese football team.

Xem đáp án

Đáp án B

Ta có: “fans (n): những người hâm mộ”

Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:

A. people: mọi người

B. admirers: người hâm mộ

C. visitors: du khách

D. watchers: người xem

Dịch nghĩa: “Chúng tôi rất ngạc nhiên khi biết rằng hơn 150000 người hâm mộ đã chen chúc vào sân vận động để ủng hộ đội tuyển bóng đá Việt Nam.”


Câu 8:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

But for your support, our band couldn’t have won the Grand Music competition.

Xem đáp án

Đáp án C

Ta có: “competition (n): cuộc thi, cuộc đua”

Xét về nghĩa, ta thấy các đáp án:

A. show (n): chương trình biểu diễn

B. quiz (n): câu đố

C. contest (n): cuộc thi

D. tour (n): chuyến lưu diễn

Dịch nghĩa: “Nhưng nếu không có sự ủng hộ của bạn, ban nhạc của chúng tôi không thể giành chiến thắng trong cuộc thi Grand Music.”


Câu 9:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

If you want to become a well-known singer, you need to have a unique selling point, a way to differentiate yourself from the crowd.

Xem đáp án

Đáp án C

genius (adj) thiên tài

infamous (adj) khét tiếng, tai tiếng

renowned (adj) nổi tiếng, lừng danh = well-known (adj) nổi tiếng

new (adj) mới

Dịch nghĩa: Nếu bạn muốn trở thành một ca sĩ nổi tiếng, bạn cần có một điểm độc đáo, một cách để khác biệt với đám đông.


Câu 10:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

He’s planning to release his new solo single album about New Year

Xem đáp án

Đáp án A

put out (v) đưa ra, dập tắt (lửa), xuất bản, phát hành = release (v)

set free (v) thả tự do, phóng thích.

imprison (v) bỏ tù, giam cầm.

come out (v) xuất hiện, lộ ra, được phát hành

Dịch nghĩa: Anh ấy đang lên kế hoạch phát hành album đơn solo mới của mình vào khoảng dịp Năm Mới.


Câu 11:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Sue plans study abroad next year according to her parent's advice.

Xem đáp án

Đáp án B

Ta có: cấu trúc “plan + to V: dự định làm gì đó”

Sửa “plans => plans to”

Dịch nghĩa: “Sue dự định đi du học vào năm sau theo lời khuyên của bố mẹ.”


Câu 12:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Don't forget calling me as soon as you arrive here.

Xem đáp án

Đáp án: C

Forget to V (quên phải làm gì)

Dịch: Đừng quên gọi cho tôi ngay khi bạn đến đây.


Câu 13:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Lan should seriously consider to become a singer. She's a great talent.

Xem đáp án

Đáp án: B

Consider Ving (cân nhắc việc làm gì)

Dịch: Lan nên cân nhắc nghiêm túc để trở thành ca sĩ. Cô ấy là một tài năng tuyệt vời.


Câu 14:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

The teacher doesn't let her students not use their mobile phones in class.

Xem đáp án

Đáp án C

Khi sử dụng "doesn't let," chúng ta không cần dùng "not" thêm nữa. Cấu trúc đúng sẽ là "doesn't let" + động từ nguyên thể (use).

Sửa “not use => use”

Dịch nghĩa: “Giáo viên không cho học sinh sử dụng điện thoại di động trong lớp học."


Câu 15:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

We hope having a chance to study together at the same university in the future.

Xem đáp án

Đáp án A

Ta có: cấu trúc “S + hope + to V: ai đó hi vọng làm điều gì”

Sửa “having => to have”

Dịch nghĩa: “Chúng tôi hy vọng có cơ hội học cùng nhau tại cùng một trường đại học trong tương lai.”


Câu 16:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

“When will the conference finish?” - “____”

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: “Khi nào hội nghị sẽ kết thúc?” – “Chắc là 10h sáng.”


Câu 17:

17/06/2026

“What was your major at university?” - “ ____”

Xem đáp án

Đáp án: A


Câu 18:

17/06/2026

“Pardon me, where can I find the restroom?” - “____”

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: “Xin lỗi, phòng thử đồ ở đâu?” – “Đi lên một chút, phía trái của hàng giày.”


Câu 19:

17/06/2026

“Excuse me, I would like to book two double rooms.” - “____”

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: “Xin lỗi, tôi muốn đặt 2 phòng đôi.” – “Xin lỗi, chúng tôi chỉ còn 1 phòng đôi.”


Câu 20:

17/06/2026

“Thank you for your birthday gift, I really like it.” - “____”

Xem đáp án

Đáp án A

Dịch nghĩa: ‘Cảm ơn món quà sinh nhật của cậu nhé, tớ rất thích nó.’ – ‘______’

A. Tớ mừng là cậu thích nó.

B. Tất nhiên, nó rất có giá trị.

C. Không có gì.

D. Cậu rất tốt.


Câu 21:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 106:

Xem đáp án

Đáp án B

Từ vựng

accepted (adj) được chấp nhận

popular (adj) phổ biến, được yêu thích (+ with) → Chọn B.

common (adj) thông thường, phổ biến

famous (adj) nổi tiếng (+ for)

Dịch nghĩa: Rock bắt đầu ở Mỹ vào đầu những năm 1950. Vào thời điểm đó, nhạc 'rhythm and blues' rất (106) phổ biến đối với người Mỹ da đen.


Câu 22:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Quesstion 107:

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: ‘R&B’ là sự pha trộn giữa nhạc tôn giáo da đen và nhạc jazz.


Câu 23:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 108:

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Nhận thấy sự thành công của nhạc R & B, các nhạc sĩ da trắng bắt đầu sao chép phong cách tương tự.


Câu 24:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 109:

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Nhạc R & B mới này, được gọi là 'rock' n 'roll' đã trở nên rất phổ biến.


Câu 25:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 110:

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Các ca sĩ như Elvis Presley và Bill Haley đã thu hút hàng triệu người hâm mộ tuổi teen.


Câu 26:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Quesstion 111:

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Nhạc của họ nhanh và lớn. Nhiều người lớn tuổi nghĩ rằng rock ‘n’ roll rất nguy hiểm


Câu 27:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

(108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 112:

Xem đáp án

Đáp án B

equal (adj) ngang bằng, tương đương

(the) same (adj) giống hệt; như nhau

corresponding (adj) tương ứng

twin (adj) sinh đôi, tạo thành cặp

Dịch nghĩa: Vào đầu những năm 1960, ngay cả rock 'n' roll cũng đã trở nên lỗi thời. Nhiều bài hát đã bắt đầu nghe giống hệt nhau.


Câu 28:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Quesstion 113:

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Ban đầu The Beatles bắt đầu bằng việc hát các bài hát theo phong cách Mỹ.


Câu 29:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 114:

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Ban đầu The Beatles bắt đầu bằng việc hát các bài hát theo phong cách Mỹ, nhưng họ sớm phát triển phong cách riêng của mình, với những giai điệu phức tạp hơn.


Câu 30:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 115:

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Họ cũng giới thiệu các nhạc cụ khác nhau, chẳng hạn như sitar của Ấn Độ.


Câu 31:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 116:

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Các nhóm như The Beatles có ảnh hưởng rất quan trọng trong phong cách âm nhạc đại chúng.


Câu 32:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Quesstion 117:

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Đến đầu những năm 1970, rock n’ roll đã phát triển thành một hình thức âm nhạc mới.


Câu 33:

17/06/2026

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (106) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture (107) _____ black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast music.

 108) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, (109) _____ new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley (110) ____ millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (111) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the (112) ____. It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started (113 ) ____ singing American style songs, but they soon developed their own style, with more (114) ____ melodies. They also introduced different instruments, (115) ____ as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence (116) ____ the style of popular music. By the (117) ____ 1970s, rock ‘n’ roll had developed into a new form of music. Electronics had (118) ____ the amplified guitars and drums of rock ‘n’ roll. Rock had arrived.

Question 118:

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Thiết bị điện tử đã thay thế guitar và trống khuếch đại của rock ‘n’ roll


Câu 34:

17/06/2026

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

There has never been a more successful entertainment programme than Pop Idol.

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch:

Câu ban đầu: Chưa bao giờ có một chương trình giải trí thành công hơn Pop Idol.

A. Pop Idol là chương trình giải trí thành công nhất từ ​​trước đến nay.

B. Pop Idol có thể là một chương trình giải trí thành công hơn.

C. Pop Idol là một trong những chương trình giải trí thành công nhất.

D. Pop Idol chưa bao giờ thành công hơn bây giờ.


Câu 35:

17/06/2026

He couldn't stand being eliminated from the contest.

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch:

Câu ban đầu: Anh ấy không thể chịu được việc bị loại khỏi cuộc thi.

A. Vì anh ấy đứng, anh ấy đã bị loại khỏi cuộc thi.

B. Anh ấy đã bị loại khỏi cuộc thi vì anh ấy không thể đứng vững.

C. Anh ấy đã không thể chấp nhận thất bại trong cuộc thi.

D.Anh ấy không tin rằng mình bị loại khỏi cuộc thi.


Bắt đầu thi ngay