Top 5 Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (Đề 1)
-
2830 lượt thi
-
32 câu hỏi
-
15 phút
Danh sách câu hỏi
Câu 1:
17/06/2026Choose the word which unerlined part’s pronunciation is different from others.
Đáp án: D
Câu 2:
17/06/2026Choose the word which unerlined part’s pronunciation is different from others.
Đáp án: C
Câu 3:
17/06/2026Choose the word which unerlined part’s pronunciation is different from others.
Đáp án: D
Câu 4:
17/06/2026Choose the word which unerlined part’s pronunciation is different from others.
Đáp án: C
Câu 5:
17/06/2026Choose the word which unerlined part’s pronunciation is different from others.
Đáp án: A
Câu 6:
17/06/2026Choose the right form of the verb in brackets.
She has a lot of novels (write).................................... in English.
Đáp án: written
Câu 7:
17/06/2026It is hot today and we wish we (be) ......................... in the swimming pool.
Đáp án: would be
Câu 8:
17/06/2026That bridge (build).............................. in 2011.
Đáp án: was built
Câu 9:
17/06/2026If we protect our environment, we (have).................... an ideal place to live.
Đáp án: will have
Câu 10:
17/06/2026He (learn)............................. English since he was ten years old.
Đáp án: has learnt
Câu 12:
17/06/2026Rewrite the sentences so that the meaning does not change.
The teacher can't come to class today. He teaches us math.
→ The teacher who ......................................................................................................
Đáp án: .... who teaches us math can’t come to class today.
Câu 13:
17/06/2026It rained heavily but she managed to come to class on time.
→ Although ..............................................................................................................
Đáp án: Although it rained heavily, she managed to come to class on time.
Câu 14:
17/06/2026I don't have free time to go out with my friends.
→ I wish ..............................................................................................................
Đáp án: I wish I had free time to go out with my friends.
Câu 15:
17/06/2026The examiner asked Lan: "Do you spend much time on your English?"
→ The examiner asked Lan ................................................................................................
Đáp án: The examiner asked Lan if she spent much time on her English.
Câu 16:
17/06/2026The students said that Lan was the best at math in her school.
→ Lan ...........................................................................................................................
Đáp án: Lan was sad to be the best at Math in her school by the students.
Câu 17:
17/06/2026Underline and correct the wrong word.
Do you know the girl whom helped you yesterday? ⇒ .......................
Đáp án: whom → who
Câu 18:
17/06/2026Underline and correct the wrong word.
Would you like to attend a college or an university? ⇒ .......................
Đáp án: an → a
Câu 19:
17/06/2026Underline and correct the wrong word.
You have never gone abroad, haven't you ? ⇒ .......................
Đáp án: haven’t → have
Câu 20:
17/06/2026Underline and correct the wrong word.
The scientists has warned the local people of the natural disasters. ⇒ .........
Đáp án: has → have
Câu 21:
17/06/2026Underline and correct the wrong word.
We have worked in this city since 4 years. ⇒ ....................
Đáp án: since → for
Câu 22:
17/06/2026Underline and correct the wrong word.
She suggested go to work by bike. ⇒ ....................
Đáp án: go → going
Câu 23:
17/06/2026Read the passage and answer the questions.
Thomas A. Edison was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847. His family moved to Port Huron, Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-educated. His natural curiosity led him to start experimenting at a young age.
Thomas Alve Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the electric light seems to be the most useful, it was not his only invention. He also invented the record player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he created something new.
He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked so intensely that his wife had reminded him to sleep and eat.
Thomas Edison died at the age of 84 on October 18th, 1931, at his estate in West Orange, New Jersey. He left numerous inventions that improved the quality of life all over the world.
Question: When and where was Edison born?
Đáp án: February 11th, 1847 in Milan, Ohio
Câu 24:
17/06/2026Read the passage and answer the questions.
Thomas A. Edison was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847. His family moved to Port Huron, Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-educated. His natural curiosity led him to start experimenting at a young age.
Thomas Alve Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the electric light seems to be the most useful, it was not his only invention. He also invented the record player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he created something new.
He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked so intensely that his wife had reminded him to sleep and eat.
Thomas Edison died at the age of 84 on October 18th, 1931, at his estate in West Orange, New Jersey. He left numerous inventions that improved the quality of life all over the world.
Question: How did Thomas Edison light up the world?
Đáp án: He invented the eletric light.
Câu 25:
17/06/2026Read the passage and answer the questions.
Thomas A. Edison was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847. His family moved to Port Huron, Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-educated. His natural curiosity led him to start experimenting at a young age.
Thomas Alve Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the electric light seems to be the most useful, it was not his only invention. He also invented the record player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he created something new.
He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked so intensely that his wife had reminded him to sleep and eat.
Thomas Edison died at the age of 84 on October 18th, 1931, at his estate in West Orange, New Jersey. He left numerous inventions that improved the quality of life all over the world.
Question: How often did Edison create something new?
Đáp án: About every 2 weeks
Câu 26:
17/06/2026Read the passage and answer the questions.
Thomas A. Edison was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847. His family moved to Port Huron, Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-educated. His natural curiosity led him to start experimenting at a young age.
Thomas Alve Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the electric light seems to be the most useful, it was not his only invention. He also invented the record player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he created something new.
He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked so intensely that his wife had reminded him to sleep and eat.
Thomas Edison died at the age of 84 on October 18th, 1931, at his estate in West Orange, New Jersey. He left numerous inventions that improved the quality of life all over the world.
Question: How old was Edison when he died?
Đáp án: 84
Câu 27:
17/06/2026Fill in the gap with words from the box

In the USA, people (1)..................... Mother's day and Father's day. Mother's day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2).................. cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3).................. of American mothers have outside jobs as well as (4)...................., so their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother's day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.
Father's day is celebrated (5)................the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother's day. Dad also receives greeting cards and gifts (6)............. his family and enjoys a day of leisure.
Question 1:
Đáp án: celebrate
Câu 28:
17/06/2026Fill in the gap with words from the box
In the USA, people (1)..................... Mother's day and Father's day. Mother's day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2).................. cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3).................. of American mothers have outside jobs as well as (4)...................., so their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother's day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.
Father's day is celebrated (5)................the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother's day. Dad also receives greeting cards and gifts (6)............. his family and enjoys a day of leisure.

Question 2:
Đáp án: greeting
Câu 29:
17/06/2026Fill in the gap with words from the box
In the USA, people (1)..................... Mother's day and Father's day. Mother's day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2).................. cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3).................. of American mothers have outside jobs as well as (4)...................., so their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother's day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.
Father's day is celebrated (5)................the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother's day. Dad also receives greeting cards and gifts (6)............. his family and enjoys a day of leisure.
Question 3:
Đáp án: majority
Câu 30:
17/06/2026Fill in the gap with words from the box
In the USA, people (1)..................... Mother's day and Father's day. Mother's day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2).................. cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3).................. of American mothers have outside jobs as well as (4)...................., so their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother's day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.
Father's day is celebrated (5)................the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother's day. Dad also receives greeting cards and gifts (6)............. his family and enjoys a day of leisure.
Question 4:
Đáp án: housework
Câu 31:
17/06/2026Fill in the gap with words from the box
In the USA, people (1)..................... Mother's day and Father's day. Mother's day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2).................. cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3).................. of American mothers have outside jobs as well as (4)...................., so their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother's day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.
Father's day is celebrated (5)................the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother's day. Dad also receives greeting cards and gifts (6)............. his family and enjoys a day of leisure.
Question 5:
Đáp án: throughout
Câu 32:
17/06/2026Fill in the gap with words from the box
In the USA, people (1)..................... Mother's day and Father's day. Mother's day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2).................. cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3).................. of American mothers have outside jobs as well as (4)...................., so their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother's day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.
Father's day is celebrated (5)................the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother's day. Dad also receives greeting cards and gifts (6)............. his family and enjoys a day of leisure.
Question 6:
Đáp án: from
Bài thi liên quan
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (Đề 2)
-
35 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (Đề 3)
-
35 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (Đề 4)
-
26 câu hỏi
-
15 phút
-
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (Đề 5)
-
25 câu hỏi
-
15 phút
-
Có thể bạn quan tâm
- Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Học kì 2 có đáp án (2572 lượt thi)
- Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Học kì 2 có đáp án (2234 lượt thi)
- Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (3135 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 9 Học kì 2 có đáp án (5229 lượt thi)
- Đề kiểm tra giữa học kì 2 môn Tiếng Anh 9 có đáp án (Mới nhất) (34488 lượt thi)
- Đề kiểm tra cuối học kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (Mới nhất) (19642 lượt thi)
- Top 5 Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 có đáp án (2829 lượt thi)
Các bài thi hot trong chương
- Đề kiểm tra Cuối kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (Mới nhất) (33740 lượt thi)
- 20 Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 (12340 lượt thi)
- Bộ 40 đề thi chính thức Tiếng Anh vào 10 năm 2020-2021 (Có đáp án) (11244 lượt thi)
- Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Học kì I có đáp án (3799 lượt thi)
- Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 9 có đáp án (3570 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 9 Học kì 1 có đáp án (3074 lượt thi)
- Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Học kì 1 có đáp án (2114 lượt thi)
