Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án (Đề 4)
-
2840 lượt thi
-
27 câu hỏi
-
45 phút
Danh sách câu hỏi
Câu 3:
17/06/2026Choose the word that has a different stress pattern from the others.
Đáp án: D. po’lite
Câu 4:
17/06/2026Choose the word that has a different stress pattern from the others.
Đáp án: C. ba’lloon
Câu 5:
17/06/2026Complete the sentences, using suitable words
They put solar panels on the ____________ of our house to get the sun’s energy.
Đáp án: roof
Câu 6:
17/06/2026The car doesn’t need a driver, we call it a ____________car.
Đáp án: driverless
Câu 7:
17/06/2026People all over the world celebrate _______________ on 24th and 25th of December.
Đáp án: Christmas
Câu 9:
17/06/2026Read the passage
Travelling in the future will be much easier and safer.
People may travel in a driverless car. Even old or disable people will be able to use it because the car can drive itself. However, a driveless car will be expensive.
People can choose to go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high- speed moving pavements. People will go through the streets at up to 15 km per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians and traffic jams effectively. Therefore, more people will leave their vehicle home.
Answer the questions
How will travelling be in the future?
_____________________________________________________
Đáp án: Travelling in the future (It) will be much easier and safer.
Câu 10:
17/06/2026Read the passage
Travelling in the future will be much easier and safer.
People may travel in a driverless car. Even old or disable people will be able to use it because the car can drive itself. However, a driveless car will be expensive.
People can choose to go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high- speed moving pavements. People will go through the streets at up to 15 km per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians and traffic jams effectively. Therefore, more people will leave their vehicle home.
Answer the questions
Will old or disable people be able to use a driverless car?
_____________________________________________________
Đáp án: Yes, they will
Câu 11:
17/06/2026Read the passage
Travelling in the future will be much easier and safer.
People may travel in a driverless car. Even old or disable people will be able to use it because the car can drive itself. However, a driveless car will be expensive.
People can choose to go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high- speed moving pavements. People will go through the streets at up to 15 km per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians and traffic jams effectively. Therefore, more people will leave their vehicle home.
Tick T/F
A Swiss company has invented the system of high- speed moving pavements?
Đáp án: T
Câu 12:
17/06/2026Read the passage
Travelling in the future will be much easier and safer.
People may travel in a driverless car. Even old or disable people will be able to use it because the car can drive itself. However, a driveless car will be expensive.
People can choose to go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high- speed moving pavements. People will go through the streets at up to 15 km per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians and traffic jams effectively. Therefore, more people will leave their vehicle home.
Tick T/F
A driveless car won’t be expensive.
Đáp án: F
Câu 13:
17/06/2026Read the passage
Travelling in the future will be much easier and safer.
People may travel in a driverless car. Even old or disable people will be able to use it because the car can drive itself. However, a driveless car will be expensive.
People can choose to go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high- speed moving pavements. People will go through the streets at up to 15 km per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians and traffic jams effectively. Therefore, more people will leave their vehicle home.
Tick T/F
People can go through the streets at up to 50 kph just by standing on the pavements
Đáp án: T
Câu 14:
17/06/2026Read the passage
Travelling in the future will be much easier and safer.
People may travel in a driverless car. Even old or disable people will be able to use it because the car can drive itself. However, a driveless car will be expensive.
People can choose to go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high- speed moving pavements. People will go through the streets at up to 15 km per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians and traffic jams effectively. Therefore, more people will leave their vehicle home.
Tick T/F
In the future, more people will leave their vehicle home.
Đáp án: T
Câu 15:
17/06/2026Choose and circle the best answer.
Wind, hydro and solar are _________ resources.
Đáp án: B. renewable
Câu 16:
17/06/2026Nick washes his hand a lot, _________ he doesn’t have flu.
Đáp án: A. so
Câu 17:
17/06/2026They had to wear _________to protect their eyes at the tomato festival.
Đáp án: A. goggles
Câu 19:
17/06/2026Give the correct form of the words given to complete the sentences.
Solar energy is renewable, ________________ and clean. (PLENTY)
Đáp án: plentiful
Câu 20:
17/06/2026We should reduce the use of _________________ at home. (ELECTRIC)
Đáp án: electricity
Câu 21:
17/06/2026Waves will be used as an______________________ friendly sources of energy. (ENVIRONMENT)
Đáp án: environmental
Câu 22:
17/06/2026Solar power can be used to ___________ or cool our houses. (HOT)
Đáp án: heat
Câu 23:
17/06/2026Do as directed in brackets.
People will decorate their houses to welcome New Year. (Change into passive)
____________________________________________________________
Đáp án: The houses will be decorated to welcome New Year.
Câu 24:
17/06/2026They have to wear boots to protect their feet. (Make question)
Why ________________________________________________________
Đáp án: Why do they have to wear boots?
Câu 25:
17/06/2026Biogas is made from plant waste and animal manure. (Change into active)
____________________________________________________________
Đáp án: People make biogas from plant waste and animal manure.
Câu 26:
17/06/2026Which festival do you like best? Why? (Answer the question)
____________________________________________________________
Đáp án: (Depends on Ss’ answers)
- I like Christmas because it is interesting and I can receive presents from Santa Clause
Câu 27:
17/06/2026Write a short paragraph about your future transport
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Đáp án:
- Name of transport
- How it look
- How it functions
- How many seats it has
- What do you think about it
Bài thi liên quan
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án (Đề 1)
-
25 câu hỏi
-
45 phút
-
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án (Đề 2)
-
24 câu hỏi
-
45 phút
-
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án (Đề 3)
-
34 câu hỏi
-
45 phút
-
-
Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án (Đề 5)
-
23 câu hỏi
-
45 phút
-
Có thể bạn quan tâm
- Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 7 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (1978 lượt thi)
- Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án (2839 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 7 Thí điểm Học kì 2 có đáp án (3201 lượt thi)
Các bài thi hot trong chương
- Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 7 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (3491 lượt thi)
- Đề thi Tiếng Anh 7 Thí điểm Học kì 1 có đáp án (2948 lượt thi)
- Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 7 Thí điểm có đáp án (2813 lượt thi)
